Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4.-16-2017-00213

Projekt megnevezése:                  “Lemezmegmunkáló gépek beszerzése” 

Kedvezményezett neve:                DAV Mérnöki Kft. 

Megvalósulás helyszíne:                H-2459 Rácalmás, Gárdonyi Géza utca  1111.hrsz, Magyarország

A projekt összköltsége:                  127.423.270,-Ft

A szerződött támogatás összege: 38.226.981,- Ft

A támogatás intenzitása:               30%

A projekt befejezési dátuma:        2018.12.30.

 

 

Projekt bemutatása:

Célunk a DAV Mérnöki Kft. saját telephelyén rendelkezésre álló ipari csarnok magasabb szintű kihasználása. A projekt-előkészítés során kialakítottuk a tervezett technológia fogadására alkalmas elektromos hálózatot, megterveztük a technológiai és logisztikai folyamatokat. A csarnoképületbe telepítettük a jelen pályázat segítségével beszerzett 3 gépből álló gyártósort. A gépek speciálisan vékony (0,50-2,00 mm vastag) acéllemezekből előállítható épületelemek gyártására alkalmasak. A feldolgozási kapacitásnál 2,00 mm anyagvastagságot tekintünk felső határnak, mivel ezen alapanyagok még tekercsből feldolgozhatók. A hosszméretben a 6 m-es maximális elemhosszúságot határoztuk meg, mivel ezen hosszúságokat export esetén a 20′ hosszúságú tengeri konténerek fogadni tudnak.

 

A technológiai sor a hasító-táblásító géppel kezdődik, amely a horganyzott alapanyag tekercseket kiegyengeti, hosszirányban a szükséges szélességre hasítja, és ezen csíkokat mm pontosan automatikusa táblaméretre vágja. A technológia második eleme a finomsugaras CNC plazmavágóval kivágott speciális lemezformák, lemezvégek, lyukak kialakítása. Ezen megmunkálási lépcső után a kiterített, előkészített lemezelem hajlításra alkalmas. A befejező műveletet a kétirányú CNC élhajlítógép végzi el a tervezett helyen való rendkívül pontos hajlításokkal.

 

Az előállítható épületelemek száma korlátlan, amely által a DAV Mérnöki Kft. termékpalettája az eddigi ívszerkezetek mellett jelentősen kibővül. Az elemeket a pontosság miatt hézag nélkül lehet tagosítani, összeépíteni. Ezen termékek előállítására a DAV Mérnöki Kft. eszközök hiányában nem volt képes, így a szükséges termékeket alvállalkozói gyártásban készíttettük el. A projekt megvalósításában és a termékfejlesztésben saját mérnökgárdánk több éves tapasztalataira támaszkodunk. Ügyfeleink körében szakmai konzultációkat folytattunk a tervezett termékeinkkel kapcsolatban. A termékeink fejlesztése ezen vélemények és megrendelői igények figyelembevételével történik. A termékeket tanúsított Üzemi Gyártásközi Ellenőrzési Rendszer felügyelete alatt a hatályos Eurocode standardok szerint állítjuk elő.

 

Pin It on Pinterest