+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Az ukrán gabonadömping letörte az árakat és jelentős tárolókapacitásokat köt le. Mindebből a magyar gazdálkodók számára az következik, hogyha nem szeretnék a mostani, nyomott áron, lényegében ráfizetéssel eladni a terményt, valahol tárolniuk kell ‒ de hol? A nyári betakarítás terményei még csak elférnek a raktárakban, de a tavalyinál jobb hozamot ígérő kukorica és napraforgó tárolásával már lesznek gondok.

A helyzet lényegében odáig fajult, hogy akinek nincs megfelelő, saját tárolókapacitása, hogy kivárja a jobb piaci árakat, az könnyen komoly problémákba és veszteségbe futhat az idén, a korábbinál jobb termés ellenére. A saját tároló építése egyfajta előre menekülés, ami pénzügyileg talán még soha nem volt ennyire ígéretes. Adott mennyiség és megfelelő kalkuláció esetén a betárolt termény mostani és jövőbeni árának különbsége akár fedezheti a tároló teljes költségét, ami utána még évtizedekig használható marad.

Nem mindegy természetesen, hogy a tároló mennyi idő alatt és milyen technológiával készül el, hiszen egy elhúzódó, vagy túl költséges projekt bizonytalanná tenné a megtérülést.

A fentieket figyelembe véve ajánljuk minden gazdálkodó figyelmébe a DAV Mérnöki Kft. íves csarnokszerkezeteit. 25 év tapasztalata és több száz mezőgazdasági épület bizonyítja, hogy jelenleg ennél gyorsabban és költséghatékonyabban nem lehet tartós, évtizedekig gondozásmentes épületre szert tenni.

Ha az Ön tapasztalatai is hasonlóak a fent leírtakhoz, érdemes végiggondolni a következőket:

  • Milyen gyorsan lenne szüksége a tárolóra, ha az új kukoricát vagy napraforgót már ide szeretné tenni? ‒ Mi akár néhány hét alatt átadjuk az új síktárolót.
  • Mennyit tud tárolóépítésre fordítani anélkül, hogy az komolyabban veszélyeztetné a nyereséget? Mekkora árkülönbséget tud realizálni a tároláson? ‒ Ezt persze nehéz megmondani, de a legjobb eséllyel a DAV tárolója az, ami belefér a „keretbe”.
  • Pontosan mekkora tárolóra lenne szüksége, és mennyibe kerülne az? ‒ ezt a kérdést nagyon gyorsan, és természetesen ingyen megválaszoljuk Önnek több évtizedes tapasztalataink alapján.

Természetesen tudjuk, hogy Önnek ‒ különösen így nyáron ‒ nincs ideje a tároló építésének gondjaival is foglalkozni. Ennek megfelelően ezt nem is várjuk el. Az első megbeszélések után csak rámutat a helyre, ahova az új tárolót szeretné, és mi néhány hét múlva átadjuk Önnek a kulcsokat, tehát a tervezés, engedélyeztetés és minden más gondját levesszük a válláról.

Pin It on Pinterest

Share This