+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Bizonyára egyetért velünk abban, hogy a körülöttünk zajló eseményeket elnézve most minden egyes új beruházást alaposan át kell gondolni. Egy új csarnok megépítése, legyen az terménytároló, állattartó épület, raktár vagy épp ipari létesítmény, ezekben a kiszámíthatatlan időkben is jó döntés lehet – de csak akkor, ha egy minden szempontból ideális projektet sikerül tető alá hozni. A DAV Mérnöki Kft. összegyűjtött néhány tényezőt, amit nem árt alaposan megfontolni azoknak, akik belevágnának a fejlesztésbe!

Pontosan milyen célra használjuk majd a csarnokot?

Mindez elsőre triviálisnak tűnik, azonban ha egészen precízen meghatározzuk a létesítmény leendő funkcióját, az nagyon sok részletet segít már a legelején tisztázni. Könnyebben mérlegelhetünk a szóba jöhető csarnoktípusok, műszaki megoldások és alapanyagok közt, megállapíthatjuk, milyen felosztású belső terekre és mekkora belmagasságra lesz szükségünk, de eldönthetjük azt is, indokolt-e például hő- és hangszigetelés alkalmazása.

Ezenkívül a kezdet kezdetén kiderülhet, hogy milyen „kiegészítők” nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az épület a lehető legmegfelelőbb legyen. A HungaroSpan ívszerkezeteinkből felépülő mezőgazdasági csarnokokhoz és más létesítményekhez cégünk olyan opcionális megoldásokat tud lehetővé tenni, mint a színes külső megjelenés, az oldalsó bejárat, a bevilágító felületek, az antikondenzációs belső bevonat vagy épp az ipari kapuk.

Mekkora csarnokra van szükség?

Ugyancsak egy magától értetődőnek látszó kérdés – amin viszont (mindkét irányban) elcsúszhat egy projekt sikeressége. Az alsó határ megszabásánál érdemes a jelenlegi igényeken túl valamelyest a jövőben várható tendenciákat is figyelembe venni (pl. egy terménytároló esetén), hiszen így újdonsült csarnokunk valóban hosszútávon megalapozhatja bővülő vállalkozásunk eredményességét. A felső határt pedig többnyire az anyagi lehetőségek jelölik ki, amellett persze, hogy egy indokolatlanul nagy (és ennek megfelelő fenntartási költségekkel rendelkező) épület is alááshatja a megtérülést.

Itt érdemes egy szót ejteni a pályázatokról, amelyek gyakran nagyon élesen behatárolják, hogy milyen épületet és hogyan fejlesszen egy vállalkozás. A DAV Mérnöki Kft. is nagy tapasztattal bír az ilyen projektek menedzselésében, amiket mindig készséggel vállalunk, ugyanakkor jelen gazdasági helyzetben, az elképesztő mértékű drágulások idején azt látjuk, sokkal jobban járhat az, aki megpróbál önerőből (vagy kedvező hitelből) finanszírozni egy számára ténylegesen optimális csarnokot, mint aki vár egy jövőbeli, kötöttségekkel teli és gyorsan „elinflálódó” támogatásra.

Kit érdemes megbízni a kivitelezéssel?

A bevezetőben említett, a gazdasági élet szinte minden területét jellemző bizonytalanság miatt alighanem most első helyre a megbízhatóságot, a stabilitást kell helyezni a potenciális partnerek kiválasztásakor. Ennek megfelelően fontos, hogy a kiszemelt csarnoképítő cég keltsen rendezett benyomást, és legyen nagyszámú, ellenőrizhető referenciája, hiszen ez mind garancia lehet arra, hogy az együttműködés valóban a megbeszéltek szerint zajlik majd, és a vállalkozás a jövőben is megtalálható lesz.

Jelentősen csökkenti a külső körülményeknek való kitettséget, ha a kivitelező rendelkezik saját szakembergárdával, gyártóüzemmel és eszközparkkal, emellett stabil raktárkészleteket tart fenn. És szintén aranyat érhet ebben a hektikus időszakban, ha partnerünk a projekt előkészítésétől és a szakszerű műszaki tervezéstől a szükséges engedélyek beszerzésén át a kulcsrakész kivitelezésig és az utókövetésig mindent egykézben tud tartani, növelve ezzel a hatékonyságot és a lehető legtöbb terhet levéve a megbízó válláról.

A DAV Mérnöki Kft. esetén a fentieket egytől egyig biztosra vehetik! Ráadásul a volumenünk lenagyobb részét kitevő, saját innovációnk eredményeként létrejött HungaroSpan rendszereknek további olyan előnyei is vannak, amik a jelenlegi helyzetben különösen fontosak lehetnek a mezőgazdasági vállalatoknak vagy más megrendelőknek. Az országszerte és határainkon túl már több mint 200 ezer m2-nyi alapterületen bizonyító, 100%-ban szabad belső teret és nagy belmagasságot, valamint tökéletesen vízzárást biztosító technológiát ugyanis extra rövid építési idő és rendkívül kedvező, előre jól kiszámítható kivitelezési költség jellemzi.

A HSU300 és HSV500 változatokban gyártott HungaroSpan ívszerkezetek pedig csak egy részét adják széles repertoárunknak, amelyben a HSP450 épületburkolatok és hagyományos épületszerkezetek is megtalálhatók. Ez is további rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy ügyfeleink igényeit és lehetőségeit mérlegelve mindig a legcélravezetőbb műszaki megoldást javasoljuk és valósítsuk meg, reális költségvetés mellett, kifogástalan színvonalon.

Pin It on Pinterest

Share This