+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Az idei esztendő jelentős esélyt biztosíthat az állattartással, valamint az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó vállalkozásoknak a szükséges létesítményberuházások megvalósítására. Erre utal, hogy a küszöbön álló vidékfejlesztési pályázatok már közzétett menetrendje szerint az állattartó telepek, illetve az élelmiszeripari üzemek fejlesztésének támogatása az elsők közt szerepel a sorban (a kiírások márciusra várhatók), a támogatási keretösszeg pedig az élelmiszeripar esetén több mint száz milliárd forintos lehet, várhatóan több kéthetes ablakkal. A DAV Mérnöki Kft. folyamatos fejlesztésekkel készül arra, hogy minél több érintett cég igényeit kiszolgálja – ennek jegyében pedig immár a hőszigetelt belső térrel rendelkező, akár többcélú dongacsarnokok is megtalálhatóak technológiai repertoárunkban. Speciális épületeink ráadásul rendelkeznek a megoldásaink már számtalanszor bizonyított előnyeivel!

Napjaink trendjeit és a piac elvárásait látva egyre inkább úgy tűnik, hogy a fűtetlen állattartó épületek és az egyfunkciós raktárak egyre kevésbé vonzó opciók a beruházók számára. A DAV Mérnöki Kft. csapata természetesen erre a változásra is kész gyorsan reagálni, így mi is elkezdtük az energiahatékonyság és a sokrétűbb felhasználás irányába fejleszteni népszerű HungaroSpan épületrendszerünket.

A hőszigetelt belső térrel rendelkező dongacsarnokokból mostanra két prototípussal is rendelkezünk. Mindkét változatra igaz, hogy a padló megbízhatóan elbírja a kis tengelyterhelésű homlokrakodókat, az oldalfalak belső felülete pedig az élelmiszeripari sztenderdeknek megfelelően tisztítható, fertőtleníthető. Az első verziónál acélpillérek alkotják a vázat, és ez az épület jelenleg döntően egyféle funkció betöltésére alkalmas:

A második típus oldalfala vasbetont is tartalmaz, így már a többcélú felhasználás is lehetővé válik. Ez a szerkezet ömlesztett tárolás esetén garantáltan elbírja a különböző termények (pl. burgonya, saláta, de funkcióváltás esetén akár szemes termény) nyomását, a hőszigetelés pedig biztosítja a szükséges hőmérsékletet. Ennél az épületnél rövid időtávon akár a hűtőházként való alkalmazás is elképzelhető:

A fejlesztés pedig nem áll meg, szakembereink folyamatosan dolgoznak azon, hogy típusépületeink fesztávolságát, belmagasságát és csomópontjait is minél inkább az ügyfeleink által elvárt funkciókhoz, a hatékony kivitelezéshez, valamint az elérhető maximális energiahatékonysághoz igazítsuk.

Ráadásul, ahogy arra a bevezetőben már utaltunk, a HungaroSpan ívszerkezetű csarnokok a szóban forgó átalakítások mellett is megőrzik a több mint 200 projekt során igazolt erősségeiket, vagyis többek közt a kedvező árat, a rendkívül gyors építési időt vagy épp a teljes beázásmentességet.

Pontosan tudjuk, hogy a jelenlegi időszakban a külső körülmények sokakat kivárásra ösztönöznek, azonban aki már most tudja, milyen irányban szeretne fejlődni, érdemes kihasználnia a meglévő szabad tervezői és kivitelezői kapacitásokat, a pályázatok kiírása után ugyanis ez gyorsan változhat. A fenti lehetőségekkel kapcsolatban már most kérhetnek tőlünk tájékoztató jellegű árajánlatot!

Ezzel kapcsolatban pedig érdemes megjegyezni, hogy a legritkább esetben az a legolcsóbb tervező, aki a legalacsonyabb áron dolgozik. Hosszútávon a leginkább költséghatékony választás az lehet, ha olyan szakembert bízunk meg a tervezéssel, aki követi a technológia fejlődését, tisztában van az elérhető új anyagokkal és megoldásokkal, és az újrahasznosítást is figyelembe véve dolgozza ki a hosszútávon legkedvezőbb opciót.

És ugyanez igaz a kivitelezők kiválasztására is. A saját kapacitásaira támaszkodó, teljes körű projektmenedzsmentet nyújtó DAV Mérnöki Kft. többek közt az előregyártásnak, valamint a típusépületeknek és moduláris rendszereknek is köszönhetően tudja megbízhatóan tartani a vállalat árszintet és határidőket. A pályázatos eljárásokban való jártasságunk pedig garantálja, hogy akár az adott kiírás feltételeire és megbízónk elvárásaira, lehetőségeire szabva választjuk ki az optimális megoldást – vagy, amint azt fentebb bemutattuk, akár ki is fejlesztünk egy újat!

Pin It on Pinterest

Share This