+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Aki szétnéz a DAV Mérnöki Kft. weboldalának Referenciák menüpontjában, az láthatja, hogy projektjeink legnagyobb részét a mezőgazdasági létesítmények, azon belül is elsősorban a terménytárolók teszik ki. Több mint 300, teljeskörűen kivitelezett épülettel a hátunk mögött természetesen naprakészen követjük az agrárium helyzetét, és folyamatosan egyeztetünk is az ágazat szereplőivel az őket érintő aktualitásokról, kihívásokról. Ezekben a beszélgetésekben mostanság egyre gyakrabban hangzik el, hogy egyes gazdák kénytelenek mérlegelni a nyertes terménytárolós pályázatuk visszaadását, miután a hagyományos acélszerkezetű épületek drágulása miatt a beruházás az eredeti formájában megvalósíthatatlan lett. Mivel cégünk szakemberei nemcsak figyelik a szektor történéseit, hanem igyekeznek reagálni is azokra, az imént említett esetekre is próbálunk megoldást nyújtani az érintett gazdáknak.

Szakértők már korábban előrevetítették, hogy mivel a korábbi időszak pályázatait még a világban és a gazdaságban lezajlott, drasztikus változások előtt írták ki, a támogatást elnyerők jóval alacsonyabb költségekkel kalkuláltak, mint amire mostanra szükség volna. Emiatt többek közt az új terménytárolók létesítésére vonatkozó pályázatok jelentős része is veszélybe kerülhet. Ez azért is kedvezőtlen fejlemény, mert a közelmúlt éppen azt bizonyította, hogy pont a tárolókapacitások bővítése az, ami segíthet átvészelni a piaci nehézségeket, mint amilyen az ukrán gabonadömping miatt kialakult helyzet is.

A DAV Mérnöki Kft.-nél éppen ezért azt üzenjük: mielőtt az építési költségek elszállása miatt letenne a létfontosságú fejlesztésről, vegye fel velünk a kapcsolatot, és megpróbáljuk az adott pályázati kiírás keretein belül megtalálni azt a megoldást, amellyel a kívánt terménytárolója az eredeti célnak tökéletesen megfelelően, gazdaságosan megvalósítható.

A kulcs abban van, hogy vállalatunk szakembereinek már több esetben is sikerült az acélszerkezetű létesítményeket áttervezni íves kialakítású dongaépületté. Utóbbit pedig a saját innovációnk eredményeként létrejött HungaroSpan technológiánknak köszönhetően a hagyományos szerkezetekhez képest lényegesen alacsonyabb áron tudjuk kivitelezni, miközben például a tűzvédő festék alkalmazása is mellőzhető.

Egyedülálló megoldásunk a meglepően kedvező költségein kívül is jó pár előnyt biztosít a hagyományos acélszerkezetekhez képest. A teljesség igénye nélkül nincs szükség hozzá külön primer és szekunder tartószerkezetre, valamint épületburkolatra, ezért sokkal kevesebb szerelési munkát is igényel. Az egy ütemben zajló kivitelezés a költséghatékonyság mellett extra rövid építési időt is eredményez. Ráadásul a DAV Mérnöki Kft. az évtizedek során olyan, számtalanszor bizonyított rendszert alakított ki (melynek része pl. az egységes ívelemek helyszíni gyártása), amely tovább gyorsítja a folyamatokat.

Szintén említést érdemel, hogy a HungaroSpan technológia csavarmentes, korcolt elemkapcsolatai teljes beázásmentességet garantálnak, ami a szintén biztosítható kondenzációmentességgel együtt különösen lényeges lehet a mezőgazdaságban. A megrendelők ugyancsak profitálhatnak az ívszerkezetből adódó nagy belmagasságból és 100%-ban szabad belső térből, miközben az elkészült épületek megbízhatóan elviselik a meteorológiai terheket is.

A DAV Mérnöki Kft. a most röviden bemutatott rendszer mellé pedig olyan hátteret biztosít, amelyre a hektikus körülmények közepette is bátran számíthatnak ügyfeleink. Ide tartozik, hogy a szakszerű műszaki tervezéstől az engedélyeztetésen át a kulcsrakész kivitelezésig mindent egy kézben tartva, az „egymásra mutogatást” kiküszöbölve minden terhet leveszünk megbízóink válláról. Vállalásaink precíz, garantált betartásáról egyebek mellett 300-nál is több, ellenőrizhető referenciánk tanúskodik.

A külső körülményeknek való kitettséget stabil gazdasági hátterünk mellett saját létszámunkkal és gépparkunkkal, valamint biztos alapanyagkészletünkkel tudjuk jelentősen csökkenteni. Ráadásul ahogy azt ügyvezetőnk, Ajkay Tibor egy korábbi interjúban már megjegyezte, a HungaroSpan technológia az egyszerűsége, alacsonyabb acéltartalma és kimondottan gyors kivitelezési ideje miatt várhatóan a jövőben is kevésbé lesz „érzékeny” a kiszámíthatatlan piaci mozgásoknak.

A fentieket mérlegre téve azt mondhatjuk, a már elnyert pályázatok költségnövekedés miatti visszaadása helyett érdemes megpróbálni az áttervezést, amelyhez cégünk a teljes körű megvalósítást is kész vállalni mindazoknak, akik bizalommal fordulnak hozzánk.

Pin It on Pinterest

Share This