+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Több jel is arra utal, hogy a közeljövőben számos ágazatban új lendületet kaphatnak a beruházások, így sor kerülhet például a régóta halogatott létesítményfejlesztésekre is. A kilátásban lévő újépület-dömping a tervezőknek is jócskán adhat majd munkát, a szakembereknek így érdemes lehet felvenni a „repertoárjukba” olyan technológiai megoldásokat, melyekkel számos egyedi előnnyel rendelkező csarnokok valósíthatók meg rövid határidővel és kimondottan alacsony költséggel. Ennek jegyében blogunk legfrissebb cikkében a HungaroSpan-ívszerkezetes rendszert és a DAV Mérnöki Kft. hozzá tartozó teljes körű, számtalanszor bizonyított szolgáltatását ajánljuk a tervezőkollégák és persze mindenki más figyelmébe!

A mezőgazdasági, élelmiszeripari szektorban rengetegen várnak „ugrásra készen” a közelgő pályázatok kiírására. Az összesen mintegy 70 pályázatot számláló idei menetrendből már jó pár felhívás meg is jelent, sőt, több kulcsfontosságú pályázat (pl. az állattartó telepek fejlesztésének és megújításának vagy épp a feldolgozóüzemek komplex fejlesztésének támogatása) már a társadalmi egyeztetés fázisában jár. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük: belátható időn belül nagyon sokaknak nagyon sürgős lesz az új épületek terveztetése.

Közben pedig azt se feledjük, hogy a napokban elindult a KKV Technológia Plusz Hitelprogram, melynek keretében fix 0%-os kamatozású, beruházási célú kölcsönt vehetnek fel a hazai cégek. A GINOP Plusz program részét képező konstrukcióban 10 és 100 millió forint közti összegű, kedvező hitelt lehet felvenni a nagyjából 155 milliárd forintos keretösszeg erejéig. A hírek szerint már az induláskor nagy népszerűségnek örvendő program vélhetően szintén élénkíti majd a beruházási kedvet a legkülönfélébb ágazatokban. Az akár jelentős mértékű, kamatmentes hitel ráadásul nemcsak közvetve, hanem közvetlenül is javíthatja pl. a létesítményberuházások megtérülését is, hiszen a megjelent információk alapján a kölcsön egyebek mellett mérnöki és szakértői tanácsadás igénybevételére is fordítható.

Miért érdemes számolni a HungaroSpan technológiával?

Az amerikai K-Span rendszerből eredő, a DAV Mérnöki Kft. saját innovációjával továbbfejlesztett HungaroSpan ívszerkezetekkel megvalósított térlefedés teljesen önhordó, nem igényel külön tartószerkezetet, miközben 100%-ban szabadon hagyja a belső teret, mindezt kifejezetten nagy belmagasság mellett. Az eleve kimondottan gazdaságos, alacsony fajlagos anyagfelhasználású megoldást cégünk kutatásai révén sikerült optimalizálni, így a HSV500 nevű ívelemmel a maximális 1,50 mm-es anyagvastagság mellett akár 25 méteres támaszközű térlefedéseket is meg tudunk oldani úgy, hogy a szerkezet biztonságosan elviseli az Eurocode szabványokban meghatározott terheket.

Ha a fentiekhez hozzátesszük a hidegkorcolt kapcsolatok által garantált beázásmentességet, vagy épp az évtizedek során kiforrott, hatékony gyártási és kivitelezési megoldásoknak köszönhető, rendkívül gyors és kiemelkedően kedvező árú megvalósítást, akkor érthető, miért számít a sokoldalú megoldás egyre népszerűbbnek. A technológia elsődleges felhasználási területe a mezőgazdaság, ahol minden igényt kielégítő terménytárolók készülnek általa, de állattartó épületek, sőt az egyik friss fejlesztésünknek számító hőszigetelhetőség révén akár az élelmiszerüzemek számára is tartogat lehetőségeket a rendszer.

A DAV Mérnöki Kft.-re biztosan számíthat most és a jövőben is!

A technológia segítségével több mint 2 évtizedes fennállásunk során idehaza és határainkon túl már 200-nál is többcsarnokot valósítottunk meg teljeskörűen, amelyet referenciáinknál bárki ellenőrizhet. De nemcsak ezért érdemes ránk támaszkodni a küszöbön álló projekteknél, hanem azért is, mert 100%-ban magyar tulajdonú, stabil gazdasági hátterű cégként maximálisan a saját kapacitásainkra alapozunk, így csökkentve a külső körülményeknek való kitettséget.

Tekintve pedig, hogy 2024-et írunk, azt is érdemes hozzáfűzni, hogy a DAV Mérnöki Kft. tevékenysége és technológiája már most számos ponton megfelel az ESG kritériumoknak, és a közeljövőben még határozottabb lépéseket teszünk az elvárások teljesítésének irányába. Ahogy az a témának szentelt aloldalunkon is megtekinthető, csarnokokainkat lényegében hulladékmentes gyártással valósítjuk meg, és amennyiben egy projekt részeként egy régi épület bontását is el kell végezni, annak elemeit, alapanyagait a lehető legsokrétűbben felhasználjuk az újrahasznosítás és a költséghatékonyság érdekében. A védjegyünknek számító HungaroSpan-épületek ezenkívül kifejezetten alacsony energiafelhasználásúak és könnyen fenntarthatók, így valóban jövőálló beruházásnak számítanak.

Tekintsen be a „kulisszák mögé”!

A szakmára visszakanyarodva, a szakszerű vizsgálataink eredményeként mostanra megbízható szoftverek állnak rendelkezésre a szerkezeteink méretezéséhez, módszertanunk részeként pedig a statikai analízisek során mind az anyagminőségeket, mind a lemezvastagságokat, mind a geometriai paramétereket optimalizálni tudjuk.

A megoldás iránt nyitott tervezőszakembereket igény esetén részletrajzokkal, műszaki információkkal segítjük, sőt, akár egy személyes bemutató keretében is készek vagyunk bárkivel részletesen megismertetni technológiánkat. Aki érdeklődik a fentiek iránt, forduljon hozzánk bizalommal a DAV Mérnöki Kft. elérhetőségein.

Pin It on Pinterest

Share This