+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Rövidesen véget ér a hosszú ideje tartó várakozás, márciusban ugyanis a tervek szerint elindul az Állattartó telepek fejlesztésének támogatását célzó pályázat. Az információk szerint jelentősen megnövelt keret és maximális elnyerhető összeg óriási lehetőséget biztosít az érintett mezőgazdasági vállalatoknak arra is, hogy egy új létesítménnyel helyezzék jobb, hatékonyabb alapokra működésüket. Korábban már ezen a felületen is írtunk arról, miért jelenthetnek különösen előnyös választást a pályázni készülő állattartóknak a DAV Mérnöki Kft. egyedülálló, HungaroSpan technológiájú dongacsarnokai. Legújabb blogcikkünkben ezek rövid összefoglalása mellett kitérünk olyan újdonságainkra is, amik miatt a beruházás előtt állóknak még inkább megérheti a velünk való együttműködés!

Mezőgazdasági csarnokok egyedülálló előnyökkel

A DAV Mérnöki Kft. története során több mint 200 csarnokot kivitelezett teljeskörűen a mezőgazdasági szektor szereplői számára. A saját innovációnk eredményeként létrejött HungaroSpan ívszerkezetes technológia népszerűségének oka többek közt a kifejezetten kedvező árban, a rendkívül rövid kivitelezési időben, a 100%-ban szabadon hagyott belső térben és a garantált beázásmentességben rejlik. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy mezőgazdasági csarnokaink központi támogatási források nélkül is gazdaságos befektetésnek számítanak – azzal együtt pedig végképp kivételesen jó megtérülést biztosítanak! Nem véletlen, hogy vállalatunk az évtizedek során számos pályázatos projektet vezényelt le sikerrel, így ilyen téren is jelentős tapasztalattal rendelkezünk.

Ezt egészítjük ki saját szakembergárdánkkal és gépparkunkkal, amelyek stabil gazdasági hátterünkkel karöltve garantálják ígéreteink pontos betartását. Teljes körű projektmenedzsment-szolgáltatásunkkal pedig az első lépéstől az utolsóig a lehető legtöbb terhet leveszünk megbízónk válláról. Ennek része többek közt, hogy magasan képzett tervezőink a pályázat feltételeit és ügyfelünk elvárásait, lehetőségeit is figyelembe véve dolgozzák ki az optimálisan megvalósítható építési megoldást. Ezt aztán az előregyártásnak, a típusépületeknek és a moduláris rendszereknek köszönhetően hatékonyan, garantáltan a megbeszélt árszinttel és határidővel valósítjuk meg, és közben a szükséges engedélyekről is gondoskodunk.

Külön is gondoltunk az állattartókra!

Cégünk folyamatosan követi a világ és a piac trendjeit, és rendszeresen egyeztettünk is az agrárium képviselőivel arról, milyen irányban volna érdemes fejleszteni csarnokainkat ahhoz, hogy még inkább megfeleljenek az igényeknek. Mostanra egyértelműen kirajzolódott számunkra, hogy a hőszigetelés megvalósítása, és ezzel párhuzamosan a létesítmények többfunkcióssá tétele kulcsfontosságú lehet abban, hogy az állattartó telepek nyugodt szívvel tehessék le voksukat a HungaroSpan technológiánk mellett.

Ennek megfelelően csapatunk a közelmúltban elkészítette dongacsarnokaink hőszigetelt belső térrel ellátott prototípusait. A megoldással a fűtött állattartó épületek üzemeltetése is energiahatékonyabbá tehető, nem mellesleg, egy későbbi esetleges funkcióváltást illetően is nagyobb mozgásteret kapnak a felhasználók. Ezenkívül pedig a DAV Mérnöki Kft. által teljesen saját kézben tartott fejlesztés és megvalósítás is növeli a projektek rugalmasságát, testre szabhatóságát, legyen szó a hőszigetelt mezőgazdasági épületek fesztávolságáról vagy épp belmagasságáról.

Segítünk, hogy a fenntarthatóság élvonalába kerüljön!

Az imént említett energiahatékonyság pedig átvezet minket a már most lényeges, a jövőben pedig még meghatározóbbá váló fenntarthatóság kérdéséhez. Cégünk egyik legfontosabb aktuális célkitűzése, hogy a környezettudatos, felelősségteljes működést előtérbe helyező mezőgazdasági vállalatok megbízható partnere legyen a létesítményfejlesztések terén.

Az ökológiai lábnyom csökkentésére tett lépések (pl. károsanyag-kibocsátás mérséklése, újrafelhasználás és újrahasznosítás) már a hamarosan induló állattartó pályázatok során is fontos kiválasztási szempontok lesznek, de a fenntartható gazdálkodás megteremtése egyébként is alapjaiban határozza meg a mezőgazdaság jövőjét. A következő években várhatóan egyre szélesebb körnek kell majd elkészítenie éves ESG jelentését (az ezzel kapcsolatos részletekről ebben a bejegyzésünkben olvashat), amelyben be kell számolni az egyre szigorodó követelményeknek való megfelelésről. Érdemes továbbá hozzáfűzni, hogy a jogszabályok mellett a fogyasztói elvárások is a fenntarthatóság irányába terelik az állattartókat, a vásárlók ugyanis egyre inkább a felelős módon termelt árukat keresik.

A DAV Mérnöki Kft. működése és a fentebb bemutatott technológiája már jelenleg is számtalan szempontból megfelel az ominózus ESG kritériumoknak. A közeljövőben pedig még tovább megyünk a fenntarthatóság útján, melyből az összes partnerünk profitálhat, aki jövőálló lépésekkel a legjobb pozíciót akarja kivívni magának az új korszakban, ezen az újraformálódó piacon. Vállalatunk, épületeink és az ESG világának „közös metszeteiről” honlapunk ennek a témának szentelt aloldalán olvashatnak bővebben.

Végezetül, szeretnénk ismét hangsúlyozni, hogy aki ki akarja használni a közelgő pályázatok adta esélyt, minél előbb vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy közösen elkezdhessük a felkészülést a projektre, ami rövid- és hosszú távon is megalapozhatja az állattartó cégek sikerét!

Pin It on Pinterest

Share This