+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Itteni bejegyzéseinkben is kitértünk már arra, hogy egy új terménytároló megépítése mindig jó stratégia lehet a gazdálkodók számára. Elegendő tárolókapacitással a hátuk mögött ugyanis az agrárvállalkozások jelentősen növelhetik mozgásterüket a piacon, egyúttal csökkenthetik a bizonytalan külső tényezőknek való kiszolgáltatottságukat. Márpedig a jelek szerint most olyan helyzet állt elő, amikor minden eddiginél jobban felértékelődnek a még szabad terménytárolók. Jó hír, hogy a DAV Mérnöki Kft. egyedülálló technológiájának és meglévő kapacitásainak köszönhetően még bárki idejében reagálhat a körülményekre, és egy vadonatúj, több szempontból is előnyös mezőgazdasági csarnokkal helyezheti jobb alapokra cégét.

A mezőgazdasági szereplőkkel történő közelmúltbeli egyeztetéseink alapján világosan látszik, hogy a szektoron egyre inkább kezd úrrá lenni a szűkös tárolókapacitások miatti aggodalom. Az ukrán gabonadömping miatt a terménytárolók jelentős része még tele van, és az igencsak kedvezőtlen piaci árak közepette nem is valószínű, hogy a közeljövőben sikerül a beragadt termést hatékonyan értékesíteni. Mindezt úgy, hogy az aratás kezdetéig már két hónap sincs hátra, az előrejelzések szerint pedig bőséges hozam ígérkezik – ami persze önmagában szerencsés, csak épp további logisztikai kihívások elé állítja a gazdákat.

Nem nehéz belátni, hogy fentebb még csak „aggodalomként” jellemzett helyzet hamar átcsaphat pánikba, és az akár önköltségi szint alatti kényszereladásba. Ezt a lépést azoknak van esélyük elkerülni, akik rendelkeznek elegendő tárolókapacitással ahhoz, hogy a még raktárakban lévő tavalyi mellé az idei termést is betárolják, az értékesítéssel pedig kivárják a piac esetleges visszarendeződését.

Mindezt sokan fel is ismerték, ez idő tájt ugyanis jelentősen megugrottak a DAV Mérnöki Kft.-hez beérkező ajánlatkérések, és a már lekötött épületek száma is emelkedésnek indult. Ezzel együtt, nem kis részben az utóbbi időszakban véghezvitt fejlesztéseinknek és létszámbővítésnek köszönhetően, továbbra is rendelkezünk elegendő kapacitással ahhoz, hogy további potenciális megbízóink számára is kimondottan rövid időn belül megvalósítsunk új, minden elvárásnak megfelelő terménytárolókat.

A „titok” nyitja: HungaroSpan-ívszerkezetek

Számos olyan tényező van, ami miatt a saját innovációnk eredményeként létrejött HungaroSpan-ívszerkezetek segítségével ideális célépületek születhetnek a mezőgazdaságban. A helyszínen gyártott, egységes elemek a hagyományos acélszerkezetekhez képest lényegesen rövidebb kivitelezési időt garantálnak: egy átlagos 1000 m2-es dongacsarnokunk megépítése mindössze 8-10 napig tart. Részben ebből következően, valamint megoldásunk további előnyeiből fakadóan a költségek is jóval kedvezőbbek más, szóba jöhető technológiákhoz képest. Ehhez pedig hozzátehetjük a HungaroSpan-rendszer további, az agrárvállalkozások számára ugyancsak lényeges erényeit, mint a teljes beázásmentesség vagy a 100%-ban szabadon hagyott belső tér, nagy belmagassággal.

Garantáltan betartjuk, amit ígérünk!

Ehhez a kiemelkedően hatékony technológiához pedig a DAV Mérnöki Kft. számtalanszor bizonyított szakértelme és megbízhatósága társul. Bő két évtizedes fennállásunk során több mint 200 mezőgazdasági csarnokot valósítottunk meg, ellenőrizhető referenciánk hosszú sorában pedig olyan neves vállalatok találhatóak, mint a nagyigmándi CornMill Hungary Kft. 100%-ban magyar tulajdonú, stabil gazdasági hátterű cégként mindent megteszünk azért, hogy a projektek során minimalizáljuk a saját és így ügyfeleink kitettségét, kockázatait: saját, magasan képzett szakemberekből álló csapattal, folyamatosan fejlesztett, saját gyártóüzememmel és gépparkkal, valamint állandó alapanyagkészletekkel rendelkezünk.

Ránk az elsőtől az utolsó lépésig számíthat!

A fentebb leírtak mellett még egy érvünk akad, ami miatt az idejében cselekedni akaró gazdáknak érdemes megkeresnie bennünket egy új terménytárolóval kapcsolatban. A DAV Mérnöki Kft. egyik fő védjegyeként ugyanis teljes körű projektmenedzsmentet vállalunk, azaz az előkészítéstől a szakszerű műszaki tervezésen és a szükséges engedélyek beszerzésén át a kulcsrakész kivitelezésig minden terhet leveszünk partnereink válláról.

Ha tehát szeretné rövid úton bővíteni tárolókapacitásait, küldje el nekünk, milyen mennyiségű termény tárolását szeretné megoldani, mi pedig felvázoljuk a lehetőségeit. Ha minket választ, hamarosan sokkal nyugodtabban folytathatja munkáját és jókora versenyelőnybe kerülhet a piacon – miközben a beruházás ideje alatt is végig koncentrálhat a saját tevékenységére.

DCIM\100MEDIA\DJI_0029.JPG

Pin It on Pinterest

Share This