+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

Vészesen közeledik az év vége, ami sokakat ösztönöz arra, hogy számot vessenek a lassacskán mögöttünk hagyott esztendővel. A DAV Mérnöki Kft.-nél sincs ez másként, főként, hogy nálunk idén is igencsak jelentős számokat sikerült produkálni a mezőgazdasági épületek kivitelezése és az egyéb létesítmények megvalósítása terén is. 2022-ben is számtalanszor bizonyítottuk, hogy HungaroSpan-rendszereinkkel és cégünk komplex szolgáltatásával az agráriumban jelen lévő, jókora kihívások közepette is tető alá lehet hozni megtérülő, a hatékonyabb működést nagyban elősegítő beruházásokat. Hogy pontosan mit is jelentenek az említett volumenek, azzal kapcsolatban összegyűjtöttünk és kontextusba helyeztünk néhány beszédes adatot!

A 2022-ben teljeskörűen kivitelezett csarnokaink együttesen 20 ezer négyzetméternyi területet fednek le. Ez több, mint Magyarország legnagyobb épületének, a Parlamentnek az alapterülete.

A DAV Mérnöki Kft. által idén átadott mezőgazdasági terménytárolók összkapacitása 58 ezer tonna. Ezzel mintegy 2420 darab nyerges kamiont lehetne megtölteni, melyek egymás mögé állítva kb. 44 kilométeren hosszú konvojt alkotnának, amely Dunaújvárostól Paksig érne.

Az esztendő során felhúzott épületeinkben összesen 15 ezer köbméter betont építettünk be, amivel 6 szabványos méretű, olimpiai úszómedencét lehetne megtölteni.

Létesítményeinkhez egy év alatt összesen 475 tonna beépített betonacélt és 600 tonna acéllemezt használtunk fel. Ezek 4, illetve 5 kifejlett kék bálna tömegének felelnek meg.

A fenti nagyságrendek mindenekelőtt egy dologról tanúskodnak: 2022-ben is rengeteg mezőgazdasági vállalkozás és más cég tisztelt meg bennünket a bizalmával, amit ezúton is köszönünk. A már leszerződött projekteket elnézve nyugodtan kijelenthetjük, a 2023-as év is mozgalmasnak ígérkezik – de további kapacitásainkkal természetesen továbbra is örömmel szolgáljuk ki mindazokat, akiknek új terménytárolóra vagy egyéb hasznos létesítményre van szükségük. 

A mezőgazdasági épületek komplex, többek közt a műszaki tervezésre is kiterjedő megvalósítása során pedig 2022 után 2023-ban is a megbízhatóságot helyezzük első helyre. Mindez azért is hangsúlyos, mert egyre több szakértőtől hallani, hogy az építőipar válságba kerülhet, ami hamar létszámleépítést, és az ágazat korábban már tapasztalt problémák visszatérését hozhatja el. Ebben a helyzetben sokat számíthat, ha egy stabil alapokon álló, erős vállalatot sikerül megbízni egy esedékessé váló létesítményberuházással.

A DAV Mérnöki Kft. szilárd háttere mellett több szempont is a saját innovációnk révén létrejött HungaroSpan-ívszerkezetekre irányíthatja a figyelmet a mostani időszakban. Technológiánk az egyszerűsége, a rendkívül rövid kivitelezési ideje és a hagyományos épületekhez képest jóval alacsonyabb acéltartalma miatt optimális műszaki megoldás lehet a hektikus körülmények között. A számtalan sikeres referenciával bíró HungaroSpan-rendszerekkel ráadásul a hagyományos szerkezetekhez képest jelentősen alacsonyabb áron lehet felépíteni egy mezőgazdasági csarnokot vagy más célú létesítményt.

Ezek azok a tényezők, amelyek miatt az eredményes 2022-es év után a DAV Mérnöki Kft., valamint meglévő és leendő megbízóink a 2023-as esztendőt is bizakodóan várhatják. Addig is mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!

Pin It on Pinterest

Share This