+36 25 508 409 davmernoki@davmernoki.hu

A mostani időszak az ünnepi készülődés mellett a végéhez közeledő esztendőre történő visszatekintésről, valamint a következő évre vonatkozó tervek megfogalmazásáról is szól. Mind a kettőre sort kerítünk a DAV Mérnöki Kft. aktuális blogbejegyzésében!

Időrendben haladva kezdjük a 2023-as év „mérlegével”! Ezúttal is számos megbízónk gondolta úgy, hogy vállalkozása hatékonyságának növelése, illetve a külső körülményeknek való kitettség csökkentése érdekében új mezőgazdasági csarnokkal (pl. terménytároló) vagy egyéb épülettel bővül. Erre pedig a számos egyedi előnnyel rendelkező HungaroSpan-technológiát, és cégünk hozzá tartozó, komplex megvalósítását választotta.

A számok nyelvén mindez azt jelenti, hogy idén 17 darab új létesítményt kiviteleztünk teljeskörűen, melyekkel együttesen nem kevesebb mint 23 223 m2-nyi területet fedtünk le. Ezzel háromszor is le lehetett volna takarni a Puskás Aréna futballpályáját. A 2023-ban átadott mezőgazdasági épületeink összesített tárolókapacitása 64 323 tonna, amely az agrárszektorban ma is használt mértékegységgel kifejezve több mint 6400 vagont tenne ki. Ha ezeket a „vagonokat” képzeletben egyetlen szerelvénybe kötjük, Dunaújvárostól Budapest határáig elfoglalnának egy teljes vasúti vágányt.

Munkáink során idén 14 288 m3 betont használtunk fel – ez több mint háromszor annyi, mint amennyit az ország legmagasabb épülete, a 124 méteres MOL Campus alaplemezébe öntöttek. Íme, a DAV Mérnöki Kft. néhány további 2023-as termelési adata:

            földmunka:                             43 539 m3

            kőágyazat:                              45 240 tonna

            betonpadló-felület:                  22 823 m2

            betonvas.                                554,929 tonna

            acéllemez:                              656,192 tonna

            acélszerkezet-szerelés:          337,738 tonna

            ívelemek száma:                    1692 darab

            végpanelek száma:                1130 darab

            Halfen-hüvelyek száma:        11 532 darab

Ami a jövőt illeti, természetesen 2024-ben azon leszünk, hogy ezeket a volumeneket túlszárnyaljuk – méghozzá úgy, hogy közben az egyre fontosabbá váló ESG területén is jelentős előrelépéseket tegyünk. Még inkább fókuszba kerül vállalatunknál a digitalizáció, szeretnénk pl. papírmentessé tenni irodánkat és a munkaterületeket is. A fenntarthatóbb működésre való áttérés pedig nemcsak számunkra lényeges, hanem megbízóinknak is, hiszen – hogy mást ne mondjunk – a jövőre kiírásra kerülő mezőgazdasági pályázatoknál is nagyszámú pluszpontot jelent a zöld technológiák bevetése.

Ennek jegyében már javában dolgozunk meglévő épületeink optimalizálásán, többek közt a hőszigetelés hatékony megvalósításán. Már tervezés alatt áll egy új, többfunkciós csarnokunk prototípusa, amely az elvárásoknak megfelelően számos környezettudatos újítást felvonultat majd. Alaposan tanulmányozzuk az európai uniós taxonómiát (azaz, hogy mely tevékenységek tekinthetők fenntarthatónak), valamint a karbonlábnyom csökkentésére vonatkozó előírásokat, és célunk megszerezni az ide vonatkozó, hivatalos minősítéseket.

Tesszük mindezt annak érdekében, hogy partnereinknek a közelgő „ESG-korszakban” is megérje minket választani, és a tőlünk megszokott precíz, minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújthassuk. Akinek tehát a közeljövőben egy új terménytárolóra vagy más létesítményre lesz szüksége, a továbbfejlesztett, költség- és környezetbarát HungaroSpan-rendszerekre és a DAV Mérnöki Kft. számtalanszor bizonyított szakértelmére és kapacitásaira ezután is bátran támaszkodhat.

A következő év során természetesen minden küszöbön álló újdonságról idejében beszámolunk majd. Addig is, minden kedves olvasónknak békés, boldog karácsonyt, valamint egy sikerekben és egészségben gazdag, új esztendőt kívánunk!

Pin It on Pinterest

Share This